søndag 7. november 2010

November...

Finnes det en finere måned? Naturen ser ut som et julekort, det er ventetiden før ventetiden, kongerøkelsen er igang, julegaver er kjøpt og innpakket og det er halvannen måned med pepperkaker, gløgg, hyggelige sammenkomster, fantastiske tradisjoner som skal holdes hevd og rett rundt hjørnet lurer 1. søndag i advent, hvor det skal juevaskes og pyntes! Og med høstmørket blir jeg enda mer takknemlig for alt jeg har.

Jeg begynte uken med å levere mastergraden. "Det er håpløst å være anonym aktivist - opplevelser av kontroll, overvåkning og ytringsfrihet i de venstreradikale miljø" er ved veis ende. Nå gjenstår muntlig i midten av desember, så er man helt ferdig. Muntlig gis basert på oppgaven man har skrevet og jeg følger nyhetene med et smil, plutselig var overvåkning av enkeltindividet alt det sto om i avisa:)

Livet er godt. Frost koser seg stort i det kalde været som kommer sigende og ser ut til å være litt på vei ut av puberteten. Vi møter så mange som "steiler" når vi forteller hvor gammel han er - alle har hatt eller kjenner noen som hadde hunder som var heeeelt grusomme mens det sto på som verst! Om man ser på Finn.no, er det en overvekt av hannhunder i alderen 15-24 mnd som skal gis bort/selges pga "allergi". Nekter å tro at det er eneste grunn!

Frost skal ingen steder. Han skal få være så døv og bøllete han bare vil, den elskede hippien. Han er kommet for å bli! Men med alderen har han plutselig blitt en hund andre hunder ikke alltid liker, noe som hippien Frost ser ut til å ikke forstå. Det er ikke alle hannhunder som er like glad i andre hanner. Frost diskriminerer ikke, har det fire ben og puls, ja da kan man være venner! Er Frost større enn møtende dyr, ja, da legger han seg flatt ned og venter! Jeg håper håper håper at det ikke endres, hans vimsete og elskverdige natur.

Og vi ser frem til Kongsberg, startnummeret er utprintet og vi trener utstilling så godt vi kan! Moro blir det lell!

Håper alle har en fantastisk søndag!

Count your blessings instead of sheep

7 kommentarer:

 1. Virker som du har truffet godt med den oppgaven. Flere ting å prate om på muntligen nå :)

  Gleder meg til oppdatering etter utstillingen. Tror dere blir å gjøre det bra :) Lykke til!

  Er forresten helt enig med deg om finn.no, har nettopp ramset gjennom hele den lange lista bare for å se...

  SvarSlett
 2. Ja November er best! (er bursdagsmåneden min tillegg) Jeg har fått så mye hefs for å begynne med pepperkaker, gløgg og julebrus tidlig. Du aner ikke hvor glad jeg og samboern var for å finne Aass julebrus på butikken :P

  Jeg pleier også å se på de hundene folk legger ut. Skylder på allergi, sykdom, skilsmisse eller at de skal få barn. Tenk om vi skulle gjort det?
  Lexi er jo barnet mitt, skal jo ikke bli kvitt henne selv om jeg skal ha et barn engang! :)

  Vi gleder oss sååå til å se dere i Kongsberg. Jeg er så spent på hvordan det kommer til å gå med oss alle :)

  SvarSlett
 3. For en fulltreffer oppgaven din er, det må være innmari gøy!

  Er helt enig i at november er en fantastisk måned, det er bursdagsmåneden min også, en bonus i tillegg til at det er en vakker tid. :-)

  Gleder meg til å se dere på utstilligen! 19 voksne finske lapphunder og 9 valper, må jo bli moro!

  SvarSlett
 4. November er en vakker måned, iallefall i år. Vestlandet har jo en litt annen temp og nedbør blir ofte regn her.Snøen kommer stort sett på nyåret her, er vi ekstra heldig så har vi snø til jul..men det er en sjeldenhet.

  Flink ung mann Froste-gutten:o))) Heldigvis er de unge leeenge lappene, det er min erfaring. Nå som nesten 3 åring har Ville-mor endret seg til ikke å like alle andre hunder. Vi jobber med saken, så enklete ganger går det fint å passere i bånd, andre ganger er det full markering og temperatur, som egentlig roer seg ganske så raskt. Mor og far er kommet så langt i den nye prossessen at vi nå klarer å le av de nye damenykkene til Ville-damen.

  Så gøy for deg at temaet ditt i oppgaven er å lese om i avisene og nyhetene for tiden. Har hørt litt på radioen, SV Langeland har virkelig fått blod på tann og i Stvr Aftenblad er det stort bilde av det amerikanske fangeflyet som mellom landet på Stavanger lufthavn i 2005, han mener at det er 2 sider av samme sak, fangeflyet og overvåkning. Nå skal han ha svar på alt som er hemmeligholdt rundt det som skjedde når fangeflyet landet på Sola. Så får vi se om det dukker opp noen spennende avsløringer eller om de ansvarlige fremdeles legger lokket på.

  Så gøy for dere at der blir så mange lapphunder på utstillingen, skulle likt å vært der jeg også:o)))
  Lykke til både med utstilling og muntlig:o)

  SvarSlett
 5. Ja NOvember er bare en herlig mnd!!
  Kan bare si meg enig med deg at nå skal vi bare kose oss fremover med gløgg og pepperkaker + julbrus!!
  Blir morro å treffe dere på Kongsberg!! Flott ung herremann Fros er blitt!!

  SvarSlett
 6. Så gøy at mastergradoppgaven din plutselig ble høyaktuell:o) Skjønner godt at du leser nyhetene med et smil om dagen Stine.

  Jeg liker IKKE, IKKE, IKKE november. Tusen ting skal gjøres på gården, og nå må det skje når jeg kommer fra jobb, hvilket vil si i mørket. Temperaturen og "stemingen" er jeg egentlig veldig glad i, men det er hodelyktjobbinga som er litt gørr:o)

  Frost høres helt fantastisk ut. En fri sjel, som "makes love and not war":o)

  Gleder oss til å se dere på Kongsberg. Vi skal heie på Frost!!

  SvarSlett
 7. Så interessant og aktuelt tema på mastergradsoppgaven din! Lykke til med muntlig! Ja, november er en deilig måned, den har sitt spesielle lys og sin spesielle stemning. Hundene våre liker temperaturen, og den roen som hviler over naturen, har en egen kvalitet. Frost er en fin fyr! Lykke til på Kongsberg, der stiller dessverre ikke vi.

  SvarSlett