Frost


Fjelldronningens Hamlet

Født:
25. 06. 2009

Mor:
Fairdogs Ofelia

Far:
Lappejentas Gadi Nalle

 


Høyde: 52 cm


Vekt: 23, 5 kg


HD/AD: A/A

Gentestet:
PRA - bærer  

Øyelyst:  u.a. januar 2014
Frost ble hentet hjem til oss august 2009 og det er som om han alltid har vært her. Egentlig var det som om han alltid skulle være her, så fort slo han seg til ro. Nektet å sove i bilen hjen fra Fjelldronningen, han sto hele veien i fanget mitt, med forlabbene på dashbordet, klar for god utsikt og eventyr.
Hans sans for eventyr har alltid tatt slutt, han er med på å alt som er moro og titt og stadig ser det ut som om han faktisk ler. Hans glade fremtoning sjarmerer alt og alle og skjuler det fantastiske stabeistet som lurer under teddybjørnytre. For han er sta. Og fordi han er det, har det vært helt naturlig å benytte klikkertrening og positive treningsmetoder - ting med Frost må være et samarbeid. Men dette samarbeidet har resultert i verdens fineste hund; en utrolig kombinasjon av flokktilhørighet og enorm selvstendighet. Han er mer gjeter enn jeger og knytter seg i rørende grad til de han anser som sine.
Han har masse humor og personlighet og er mer gjestmild enn de fleste. Alle er velkommen inn i flokken hans, så lenge det vanker kos. Han varsler ikke om det kommer noen, annet enn i form av at han er selvutnevnt velkomskomitè og han er følgelig det første man møter ved porten.
Frost har det best så lenge han er med, så vi inkluderer han der det er overhodet mulig; oppussing, hagearbeid, alt man kan tenke seg. Han elsker dyrlegen og utstillingsringen, men liker ikke å kjøre bil. Trives godt hjemme alene, men er alltid "fyrverkeriglad" når man kommer hjem.
På tur er han en trivelig fyr. Han bærer ofte båndet sitt selv og har gjerne en viss ide om hvor turen skal gå før vi begynner på den. Ved jevne mellomrom vekker han oss på morningen med planen klar, da er det egentlig bare å bli med på den planlagte turen. Disse turene blir alltid gode. Vinterstid går han ikke på bakken, men på snøfonnene - kan det klatres på, så gjøres det. Resten av året klatrer han på stokker, steinrøyser og hauger - hans trang til utsikt og eventyr har vedvart.
Han svinger mellom å være en valp og en klok voksen herremann, en fantastisk figur som er en kilde til mye glede og latter i huset. Og en fantastisk følgesvenn i tykt og tynt!