mandag 31. januar 2011

Handlerkurs

Siste helgen i januar sto i utstillingens navn. I hvertfall læren om utstilling. Lørdag og søndag tilbragte vi på Gjennestad, på handlerkurs. Det var moro for både to - og firbent. Utrolig lærerikt, lært om oppstilling og skrittlengde og fått gode tips og hint til hvordan Frost kan stilles fra sitt aller beste. Og fikk hele veien gode (og lærerike) tilbakemeldinger - Frost går godt i ringen og viser seg jevnt over superbt, men det er alltid litt småplukk å fikse på. Det småplukket gjelder merkelig nok den tobente delen av ekvipasjen, ikke den firbente - snodige greier;)

Handlerkurset var i regi av utstillingsgruppa til Tønsberg Hundeklubb, som vi jo trener med. Det er godt å være omgitt av så mange mennesker med masse erfaring som kan gi tilbakemeldinger og som har sett hvordan Frost forbedres omtrent fra gang til gang. Og moro å se så mange ulike raser samlet; her var alt fra mexicansk nakenhund til leonberger.

Vår største utfordring i utstillingssammenheng er egentlig at Frost ikke er noe særlig tilstede før 12. I helger, vel å merke. Han vet når det er fridag og da ser han ikke helt poenget med å stå opp. I hvertfall ikke tidlig. Han oppfører seg kjempefint, men du ser på hele hunden at det er tidlig for han. Så man føler seg alltid litt slem der man drar vovven avgårde!


Det er ingenting å si på kontakten til Frost... Det er ingen tvil om at han koser seg stort på utstilling, selv om det bare er treningGladgutt tar en pause i all treningen. Man kan se at han er trøtt; se de myke myke trekkene i ansiktet. Men han smiler like godt, daOg hva gjør trøtte gutter? De sover!Gjeiping til fotografen hører til, det er tross alt viktig å vise flere sider av seg selv!
Men se så fin han er!

Og dette er jo en del av mitt nyttårsforsett, jeg skal gjøre ting som egentlig virker litt skumle. Så vi skal på flere utstillinger fremover, med da Kongsberg som første. Men jeg drar dit i samme innstilling som alltid - Frost er uansett BIV (best i verden) og vi skal ha det gøy og sosialt. Så får alt annet bare bli som det blir:)

Ha en fantastisk uke alle sammen!

12 kommentarer:

 1. Når dere er så flinke og trener, får veiledning og har en veldig god innstilling så kan det ikke bli annet enn bra. :-)

  SvarSlett
 2. fine fine Frost! ..så moro at han er morgentrøtt, hihi :) lykke til på alle utstillingar de skal på :)

  SvarSlett
 3. Så gøy Stine!!! Kanskje dere kan lære oss bittelitt?? Det blir spennende å se dere på neste utstilling, siden vi er helt enig med deg i at Frost (+ et par andre;o) er BIV (genial forkortelse), så er vi selvfølgelig heiagjeng vi vettu:o)

  Nå er Milli ferdig med løpetiden sin. Vondt å gå på jordene enda, men det kommer seg:o)

  SvarSlett
 4. Flinke dere er som tar et sånt kurs. Dere kommer til å bli proffe i ringen:))) Skal bli moro å se!!! Kjempesmart forkortelse. BIV, det er Charlie også. :o)

  SvarSlett
 5. BIV den tittelen likte jeg:o))) Tenk Ville er også det;o) helt uten å ha vært i ringen.
  Lykketil med ringtreningen, gleder meg på deres vegne, BIV er Frost allerede ingen kan ta det ifra ham!!!;o)

  SvarSlett
 6. Fineste Frost :o)))
  Dere kommer virkelig til å bli proffe i ringen, jeg syns dere allerede var veldig flinke! Det blir moro det tenker jeg, når det i tillegg står velvist på kritikkskjema :o)

  Nallefar er også ett dovendyr.. TIDLIGST opp halv ti..

  SvarSlett
 7. Jammen är han fin, den bästa Frost!!
  Duktiga är ni som går på kurs för att finslipa formen..Ska bli kul att få se hur det går för er i Kongsberg..
  Kram från Lappekozane

  SvarSlett
 8. Dere tenker som jeg, når man først drar på en utstilling kan man jo vise frem hunden best mulig ;-)

  Men uansett hvordan det går, så er hunden den samme som du kom dit med ;-) Og for de fleste av oss så er vel det nettopp BIV ;-) På Vinnerutstillingen i Finland husker jeg m,an fikk kjøpt rosetter der det sto forskjellig, "Prince" osv, som alle kunne kjøpe, uansett hvordan de hadde gjort det. Også har jeg jo også hørt om en alternativ BIM (Best i Matmor/Matfars øyne;-)

  SvarSlett
 9. Så moro! Det ser ut som du har godt grep på handlinga allerede, så flott som Frost står. Og så er han sånn en flott kar!

  SvarSlett
 10. BIV var en kjempe fin tittel :D
  Så flinke dere er som har vært på handlerkurs, det skulle vi også ha vært på.....
  Gleder meg til å se Frost blomstre i ringen i Kongsberg, selv om utstillingen sikkert er før kl. 12 :)

  SvarSlett
 11. Jeg samtykker. Han er utrolig flott! Ville ikke rynket på nesa til en sønn av sjokoladegutten.

  SvarSlett
 12. Hei på dere!
  Jeg vil gjerne ha ulla til Frost! Syns det er ekstra moro å bruke hundeull, selv om resultatet ikke er det beste enda - jeg satser på at øvelse gjør mester ;o) Har sikra meg fri på lørdag, og satser på å være heiagjeng igjen. Vi ses :o)

  SvarSlett