fredag 21. januar 2011

Statusrapport

Fire dager fra Frost' 19.mnd dag syns jeg det er på sin plass med en statusrapport på solstråla vår.

Frost er og blir en fin fyr, full av sjarm og påfunn, men den fryktede 2. pubertet som så mange (særlig fremmede) forteller om, lar vente på seg.

Frost har mange særtrekk. Han ligger fremdeles utenfor baderomsdøra vår når jeg er på badet og "gråter". Men han har aldri hatt problemer med å være faktisk alene i huset. Om Stian er bortreist ligger han på Stians plass i senga om natta og holder hånda mi mellom labbene sine. Er vi komplett familie, ligger han mellom oss for en siste kveldskos, før han finner sin egen seng på gulvet. Han vekker meg fremdeles med en kald snute i øyet. Stian vekkes ved å legge seg oppå han. Jeg vet ikke hvem av oss tobente som er mest heldige der...

98% av tiden går han som en drøm i bånd, innkalling sitter strålende og han holder god kontakt gjennom turene. Hans konsentrasjon kan ses som todelt, mesteparten av tiden er det som hjernen hans befinner seg i et rom med kun en liten prikk å følge med på. Andre ganger tror jeg det er mer som om han skal konsentrere seg om en ballong i en orkan.

Kommandoene sitter veldig godt, vi er tilbake til å ha med godbiter på turer, og trene kommandoer i de settingene hvor de faktisk trengs. "Vent", "sitt", "kom" osv er ikke funksjonelle før man bruker de i den virkelige verden, og der syns jeg han klarer seg finfint.

Han er fremdeles kongen av haugen - alle snøhauger skal forseres og balanseres på. Dusjen er fremdeles et kjipt innslag i hverdagen, men det er akseptert. Kloklipping gjøres slik det ble gjort når han var valp: sitte på pappas fang og strykes på magen, mens mor klipper. Mulig det er enklere måter å gjøre det på, men man har enda ikke *bank i bordet* klippet for langt inn. Pelsstell er morsomt, nesten for morsomt, men han sitter bamse når jeg børster magen hans.

Soving på dagtid, når vi er hjemme, foregår inntil oss i sofaen. Tyggebein må være av stor størrelse. Når det kommer noen, eller vi kommer hjem, hentes og bæres bein et par ganger rundt i stua, før det legges i fanget til en heldig utvalgt. At noen holder beinet hans mens han tygger er det beste i verden.

Han er trygg og god, nyttårsraketter og annet bråk affiserer han ikke. Eneste han ikke liker av lyd er lyden av slossende katter. Da blir han redd og pistrer bak mine ben. Det er ellers kun tre ting som ikke likes: lyden av hårføner, sauer og shetlandsponnier. Ellers elsker han alt og alle.

Passering av andre hunder er vår store utfordring, men også her ser vi fremgang. Han er yppete i sin glede, som ikke alltid går vel hjem hos andre hunder. Men dette er ikke noe vi engster oss for - han er tross alt bare veldig glad og jeg har tro på at dette vil roe seg med alder.

Eventyrlysten hans er det ingenting å si på; han er med der han kan - om det er 50 års lag eller turer med andre hunder - Frost koser seg og er et midtpunkt. Et sjarmerende et.

Vi har blitt kjent med alt av naboer pga Frost. På den gode måten, de er over seg over denne sjarmballen.

Det er lite jaktinnstinkt i han - mus følges under bakken med noen mindre grasiøse hopp i snøen, men det er ikke noe tegn til at han ønsker å faktisk få tak i en. Han elsker å jage det jeg kaller Disneyfugler (dompapp og alle de andre søte, runde pipipene) og han har en favorittplass å gjøre det på. Der jages de mellom to busker. Fuglenes reaksjon tilsier at han ikke er en trussel. Du hører nesten at de ler av han. Kattene i nabolaget har samme reaksjon, de tusler bak han og er han for nærme setter de seg bare og venter.

Man kan si at Frost er en drømmehund. Han er stri og sta, så man tvinges til å holde seg på tå hev og jobbe med han, men det er bare gøy og lærerikt. Vi kan ikke tenke oss en bedre førstegangshund - den gode sola!

Så fire dager fra hans 19.mnds dag er det egentlig bare ett problem med denne hunden vår: han liker ostepop. Der holder jeg far ansvarlig...

Ha en fantastisk helg, alle sammen!
12 kommentarer:

 1. Nok et herlig innlegg, som oser av kjærligheten din til "Sola di'" Stine.

  Det slår meg liksom at Frost er et fantastisk produkt av sin herlige, "mektige" Nalle-far, og sin vakre myke Ofelia-mor, av et fantastisk oppdrett hos Sissel og Per og et unikt godt hjem hos Stian og Stine. Det er jo en miks av utelukkende goder Stine, og resultatet ser vi jo. Herlige Frost, Millis lekekamerat!

  Det slår meg forresten at han kommer til å slite litt her i sommer. Det brekes bortimot overalt. Spennende å se om leken med Milli får ham til å glemme de skumle sauene som breker:o)

  SvarSlett
 2. Så utrolig herlig han høres ut Ofelia Nallesønn:o) vakker er han også, det var nok en super mix det der!!! Moro å høre at han også liker at andre holder tyggebeinet for ham, for sånt gjør Ville også:o)
  Ha en fin helg:o)

  SvarSlett
 3. Så herlig å lese :o)
  Rett hund på rett plass, det er så enkelt som det igrunn. Dere gir ham akkurat hva han trenger, og gutten blomstrer som bare det :o)
  Har aldri hørt noen forklaring på navnevalget deres? Det er ett fint navn, det er ikke det, men jeg syns liksom at Hamlet kunne passe bedre på denne spesielle typen.. ;o)

  SvarSlett
 4. Huh, interessant. Høres ut som du beskriver Grimm... Bortsett fra ostepoppen, den var ny. Og med det sagt tror jeg du godt kan unngå den andre puberteten. Grimm har ikke hatt noen pubertet enda og han er over 2 år... Len deg tilbake og nyyyyt =)

  SvarSlett
 5. Du vet vel hvor heldig du er, Stine???? En gullunge som du har!!!! Husk dere har masse å si i forhold til hvordan han har blitt. Dere har vært knallflinke. :))))

  Kos dere i helgen med Sola di!

  SvarSlett
 6. Jeg mener å ha hørt at Ostepop er Fjelldronningens lørdagsgodteri..? Du skal se han har fått det inn med morsmelka ;o)

  SvarSlett
 7. Fint og godt å lese, Lykkelig med "Gullet" ( som alltid er du en god "forteller!)
  Nøve har rett, ostepop får de inn med morsmelken
  ( lørdagskos)

  SvarSlett
 8. Det betyr vel at det muligens dukker opp en ostepopdronning her i mai???

  SvarSlett
 9. Så koseleg å lese :) han er virkelig ein go'hund! :D

  SvarSlett
 10. Så moro å lese, Stine! Han bekrefter denne flotte rasen, og så er han av gode foreldre og har vokst opp i gode hjem! Det må jo bli bra! Vakker er han også!

  SvarSlett
 11. Frost er det perfekte navn og det er den beste begrunnelsen jeg noensinne har hørt :o)))) (Stine svarte i min blogg ;)

  Gi ham en skikkelig knuseklem fra meg..

  SvarSlett
 12. Dette var artig lesning. Tussi helsøster er veldig lik i beskrivelsen- ja sett bort fra at de er hvert sitt kjønn. :) Herlig!

  SvarSlett