torsdag 16. juni 2011

Agility, klubbmesterskap og HD-resultat

Juni er en bemerkelsesverdig opplevelsesfylt måned. På den gode måten!

Pinsen tilbragte vi på Gjennestad gartneris grønne områder, på "Innføring i agility" i regi av Gi labb. Vi har gått alle våre kurs på Gi labb og er strålende fornøyde; det klikkertrenes, er positivt og er så lærerikt! Og så vises det forståelse for hunders egenhet. Noe som er godt for oss. For det er en eneste ting Frost hater her i verden: han liker ikke å legges i buret sitt imellom treningsøkter. Da stresser han seg opp og fungerer særs dårlig når man skal trene. Til gjengjeld sover han som en stein/ligger stille og rolig om han kan være bundet fast til stolen min ellers Stians. Så det er ikke et stort problem, selv om det jobbes med. At det aksepteres hos kursleder er utrolig godt og det gjør at jeg klart ser for meg flere kurs fremover!

Innføring i agility var primært teori og innlæring av de enkle tingene som gjør hinderinnlæring o.l. enklere. En fryktelig morsom helg for oss alle tre, agility tror jeg helt klart man skal trene videre. Frost så ut til å trives akkurat så godt som jeg mistenkte!


Her innlæres det å få opp farten, slik at den er på plass før man setter opp hinder. Frost bærer sitt eget bånd!


Her læres det å sende rundt og over hinder - ved først å lære å gå rundt et objekt (her: vingen på et hinder) fra alle vinkler.


Tunnel!!! Er det noe å si? Første gang for Frost i tunnel, men å så gøy!Omvendt lokking. Dette syns Frost er gøy! Poenget er at hunden blir i kommando "sitt" (eller hva man ønsker) til man gir neste kommando (her: vær så god) uansett hva som måtte skje rundt hunden. Fryktelig gøy å ha klikkertrent hund for frem til han kobler poenget, tilbyr han alt han kan for å se hva det er vi ønsker. Dette er slik vi har lært inn "bli".


Rygging/bakpartskontroll. Også moro, Frost kan nesten trave bakover.

Som sagt, en kanonhelg! Akkurat så gøy som vi trodde det kom til å bli og Frost var både glad og sliten på kvelden. Kan det bli bedre?

Og igår var vi på klubbmesterskap i utstilling i regi av Tønsberg Hundeklubb, hvor vi trener i det daglige. Også kjempegøy! Dette passer meg - det er delig uhøytidelig og for meg som ikke er noe særlig glad i å konkurrere, passet det ypperlig. Bare kos. Dommeren var Trine Gustavsen, et solskinn av et menneske. Og så dyktig og behgaelig mot hundene! Om hun ikke egentlig er dommer i vår klasse, håp at hun blir det, folkens!

Dagens kritikk ble (inkluderer den selv om den er uoffisiell):
"snart 2 år. kraftig gutt, mg.g type, på allerten, villig?livlig, flott hode, korr. bitt, flott frembryst, sterk rygg, flott hale, fin pels og farge. frie bev. noe kort steglengde, men kontr. galoppvillighet. god kont m/eier". Vi vant gruppen vår (to i gruppa) og kom totalt på femte plass. den kontrollerte galoppvilligheten ble det litt latter av - jeg fikk ros for at jeg hadde så kontroll på Frost og hindret han i å lykkegaloppere (egen gangart...) i ringen.


Litt oppvarming er greit, Frost så utstillingsbåndet og var helt klar! Betraktelig mer pigg idag enn i Drammen, ja!


Trave, trave, trave, gikk veldig fint i dag og er glad jeg har travet med han på de fleste underlag, så grus var ikke noe problem å stilles ut på.


Vet ikke om det syns på bildet, men det må være verdens lykkeligste ansikt som kikket opp på meg når jeg stilte han opp: "dette er så gøy!!!". Total lykke!

Som sagt, en god måned, juni. Og total lykke er fint å ha i hverdagen. Selv om gårsdagen ikke var offisiell, var det godt at Frost fikk en så god dag i ringen, for hans del. Stor tilhenger av å bygge selvtillit på hunden!

Og for å toppe kransekaken med vafler og brownies. I går kveld kom det en hyggelig tekstmelding fra Sissel, som gratulerte med A - hoftene på Frost! Ting kan ikke bli bedre! Og nå skal jeg bare gjennom ti timer med kundeekspedering på Tønsbergdagen (som er lystbetont og gøy det og), så er det helg. En rolig en...

Ha en finfin helg alle sammen!

10 kommentarer:

 1. Høres ut som at dere har hatt noen flotte dager :) Ingenting er bedre enn en lykkelig lapphund (og en lykkelig eier) :)

  Og grattis med flotte hofter :D

  SvarSlett
 2. Koselig å lese at dere har hatt en super Juni så langt. Å ha det morro er det viktigeste :o) Synes Frost er kjempe flink jeg og agility ser morro ut. Gratulerer med A hofter. God helg til dere også!

  SvarSlett
 3. Her var det jo bare pur lykke og glede å lese om Stine. Så gøy!!!! Jeg er så glad på deres vegne for hoftene til Frost. Jeg vet hvor spent du har vært. Gøy med agilityen også, at Frost synes det var rimelig knall:o))

  Herlig med så mange gode nyheter:o)))

  SvarSlett
 4. Flotte dager og gode nyheter :)))
  Nå kan Frost trygt hoppe alt han lyster, og dere får bare henge med så godt dere kan, hehe!
  God helg!

  SvarSlett
 5. Så gøy med agility kurs.
  Dere er kjempe flinke med Frost.
  Og jeg er overlykkelig for hans A hofter.
  Den gutten fortjener å gå videre i avel.
  God helg

  SvarSlett
 6. Grattis med A-hofter! Det ble noen forsøk, men alt endte jo godt til slutt :) Nå kan han hoppe så mye han vil :)

  SvarSlett
 7. Gratulere med A hofter. AG er gøy!
  Det som jeg synes er aller kjekkest å lese er at de tar hensyn til hunden. Tenker spesielt på at der faktisk finnes hunder som ikke liker pause i bilen, det kan føles som straff for enkelte.
  Siddis hundeskole her i Stavanger som er sååå for posetiv trening, viste veldig slett og lite postiv oppførsel når min Ville ønsket å være med meg.
  Ville er lik Frost roer seg med meg, jeg har ikke møt den forståelsen som du har. Det er altfor få hundetrenere som leser hund og eier, En masse innlærte "monkey see monkey do" teknikker er aldri nok!
  Gleder meg på dine vegne at de viser så god takt og tone på din hundeklubb!
  En fin helg til dere:o)

  SvarSlett
 8. dette var jo berre eit SÅ positivt innlegg! ser ut som de har hatt det kjempefint både med agilitytreninga og i utstillingsringen! Og ikkje minst; gratulerar SÅ mykje med HD-fri hofter! :D

  SvarSlett
 9. Så deiig med A-hofter! Og mange morsomme opplevelser! At Frost liker seg i ringen, er en kjempefordel i ringen! Lykke til med agility framover!

  SvarSlett
 10. Gratulerer med to års dagen din, Frost :)))

  SvarSlett