mandag 18. april 2011

Vårkos, uønskede gjester og 3. mai

Våren er uten tvil ankommet og med sprøyte mot pollenplager, nyter jeg dagene sammen med Frost ute i hagen og i skogen. Morgenturene er fremdeles aller best; finværet har åpnet opp alle stiene "våre" i skogen, så nå er det bare å vandre i vei!

Men med finværet kommer det jo andre gjester. Av den uønskede typen; jeg har plukket av Frost den første flåtten av året og han har nok en gang fått kennelhoste. Det er besøket av herr. Kennelhoste som plager meg mest. Frost hostet to ganger på tirsdag og vi var hos dyrlegen på onsdag. Der fikk jeg beskjed om at det visstnok var en bølge av kennelhoste for tiden, så dette var ikke noe å føle på. Men jeg har nå allikevel dårlig samvittighet for Frost, jeg. Særlig når dyrlegen sa at det denne gangen var en bilyd på lungene. Så Frost er for tiden på en hestekur (haha) av antibiotika/pencillin, men dyrlegen var ikke på noe vis engstelig for at Frost ikke skulle bli helt fin igjen! Og etter en knapp uke på medisin er Frost helt fin igjen. Det er dog en stund til med medisiner og etter endt behandling drar jeg tilbake til dyrlegen og dobbeltsjekker lunger etc. Men han er fryktelig flink til å ta medisinen sin - ingen tvang her i gården, bare piller innpakket i litt godt pålegg.

Så der er Frost i inngangen av påsken: medisinert, exspottet og markkuret. Gutten er blitt et levende fort mot alt av uhumskheter og eklepekler.

Men selv om vi ikke kan gå så mye tur da Frost skal ta det med ro, så kan godgutten hjelpe meg i hagen. Og det er det ingen som er så flinke til som han. Han graver hull, inspiserer arbeidet, hente/fjerne hageredskaper, markerer plantene så alle vet at de er våre og prøvesmaker urter og planter. Hele hagen er plantet med Frost i bakhodet, så her finnes intet giftig. Det er gode dager, selv med litt sykdom.

Og 3. mai reiser jeg til Bamble for HD og AD - røntgen av Frost. Jeg har innsett at denne røntgingen er akkurat som en hvilken som helst annen eksamen: man håper at man har gjort alt man kan i forkant, men utfallet er allikevel usikkert. Og alt står og faller på en bokstav. Uæh.

Ønsker alle en god god påske som får feires slik dere ønsker det! I min verden inkluderer det et velfylt påskeegg og all påskekrimmen jeg kan oppdrive. Gode dager...

9 kommentarer:

 1. Flinke gutten som hjelper mor å plante i hagen!! Klart han må markere for å hvise at dette er Frost sine planter!! Så dumt at han har fått kennelhoste igjen da. Godt at han får gode medisiner så da er han nok i full fres snart igjen!! Lykke til med Hd/Ad rønken 3 mai. Det går så bra med den flotte gutten!!
  God påske til dere åsså!! Nuss på nesa til Frost fra Roxie og Jackie!!

  SvarSlett
 2. Deilig at du kan nyte våren Stine:-)

  Syns jeg ser Frost hjelper deg i hagen. Godgutten må så klart si at han eier plantene også.

  Kennel hoste går over, og om litt er han helt frisk igjenn.

  God påske til dere, og lykke til 3 mai. Vi krysser fingrer for at det går bra. Til nå er det to A og en C på søskna hans

  SvarSlett
 3. Så bra at Frost raskt ble bedre fra kennelhosten, fortsatt god bedring til godingen!
  Han høres forresten ut som den perfekte gartnerassistent.. :-)

  Jeg har eksamen dagen før røntgingen, så jeg krysser fingrene for at vi begge blir fornøyd med resultatet. :-)

  SvarSlett
 4. God bedring, og lykke til med røntging! :)

  SvarSlett
 5. God bedring Frost! kjedelig med kennelhoste.
  Vår og hage stell er herlig,vist noe Frost også liker.
  Lykke til 3.mai!!!

  God påske til dere!!!

  SvarSlett
 6. Flinke Frost. Ser jo at han ligger der og venter med spaden mellom labbene..:)
  Lykke til med røntgingen, vi krysser det vi har for dere ;)

  God bedring - og GOD PÅSKE!

  SvarSlett
 7. Lykke til med røntging, får håpe på Aer både fremme og bak ;-)

  SvarSlett
 8. Fine,flinke gutten :)
  X fingrene for at det blir greie bokstaver på røntgingen :)

  Ha en fortsatt god påske!

  SvarSlett
 9. Håper Frost er bedre nå! Warja har også hatt kennelhoste nettopp, men har kommet seg fint uten medisiner. Lykke til med røntginga!

  SvarSlett