mandag 1. oktober 2012

En søt start på oktober

Oktober har uten tvil startet med så høy faktor av søthet at vi neimen ikke tror det kan toppes. Det er ingen tvil om at det er helsebringende og sosialt å ha hund! Søndag fikk vi besøk av Øyerfjellets Peiko med eiere. Peiko er 10 uker, full av personlighet og bare søt fra snute til haletipp.  Bare se på denne lille sjarmøren:Peiko eies av en kollega av min mamma og er en hund vi gleder oss til å bli bedre kjent med. Frost syns det var så spennende, dog han ikke helt skjønte hva denne lille klumpen var. Men han er veldig flink med valper. Det har gått litt i ett i det siste, så vi hadde ikke fått ryddet hagen. Dermed fant Peiko mang en skatt han kalte sin egen. 


Som et margbein. Frost deler heldigvis velvillig og er ikke utpreget eiesyk, så selv om han nok gjerne skulle ha sett at Peiko lot tingene være, så iakttok han det hele med stor ro.


Dermed kunne lille Peiko kose seg med margbeinet og stilne kløen i munnen sin. Mange små og skarpe tannebisser i en så liten koseklump!


Peiko var riktig så fornøyd med sine funn og paradererte rundt med dem. De hadde jo tross alt hans navn på seg, både margbeinet og "beinsmultringen"!


Se som Frost smiler. Han ble overraskende voksen rundt Peiko. Frost er jo fortsatt tidvis litt trollelapp, men rundt Peiko var han både dannet og tålmodig.


Peiko var ikke på noen som helst måte interessert i å dele sine skatter og sa ifra i klartekst til Frost hva han mente om en eventuell deling! All ære til Frost, det var ikke et kny, snarere tvert imot, han fant sin mormors fang for trøst. Og egne godbiter. Med bare hans navn på.

Takk for besøket Peiko og tobente; vi gleder oss til neste gang!

Etter å ha bli satt på plass av en bitteliten søtnos, var det tid for en annen søtnos. Nemlig Tjorven!


Og Tjorven kan leke, denne gangen var det bare de to søsknene og det var et herlig haraball og lek og moro! Det går litt hardt for seg, men jeg trøster meg med at Tjorven like godt legger Frost i bakken som omvendt. Jeg tenker hun har fått noen tips og triks av storesøster Milli, som jo har lang erfaring i å legge Frost i bakken. 


Frost er snodig nok alltid litt seig rundt ansiktet etter å ha lekt med Tjorven. Tjorven til gjengjeld er full av pels i munn. Men alle var enige om at det var gøy!


Disse to vet å leke, vi gleder oss til neste gang, hvor hagen har fått tilbake sin egentlige størrelse og følgelig er dobbelt så stor!

Takk til Gry og Tjorven for besøk, det er som alltid koselig og vi gleder oss til neste gang!

Ellers er det en travel høst vi har. Vi har nå funnet "vår" hundesport og har begynt å trene rallylydighet ved lydig.no en gang i uken. Det er gøy det - Frost er heltent, han liker seg i ting som er variert, hvor han må bruke hodet og det samtidig er litt tempo på opplegget. Utrolig gøy både for fører og hund. Og så er vi jo så heldige at vi får være sammen med lillebror Leo og familie, da de også går på kurset.

Og høsten er så fin med alle fargene og kjølige dager, nye turklær er bestilt fra Stormberg og vi håper at høsten bringer med seg mange fine turer og flere besøk fra to - og firbente!

Ha en fin uke!6 kommentarer:

 1. Så herlig! Og for ett nydelig rampete lite ansikt på den lille:) og frost som er så god og deler:)

  Kunne du fortalt litt om hva rallylydighet er.? Det høres veldig spennende ut, men vet ikke riktig om jeg forstår hva det går ut på?

  Høsten er herlig. Nyt den alle på to og fire;)

  SvarSlett
 2. Det går nok ikke lang tid før du har din egen valp, tenker jeg - så flink som du er ;)
  Tjorvelorv syns sikkert det var kjempeartig å være sammen med deg uten den snusfornuftig!

  Ha en fortsatt fin høst, folk og dyr!
  Nallafar syns også Rally er ganske artig, vi skulle trent oftere. Jeg tror det er en perfekt "sport" for lappiser.

  Kristine, her er en link...
  http://www.rally-lydighet.com/omrallylydighet.htm
  Fra denne hjemmesida kan man skrive ut alle skilt og regler, jeg har vært så heldig å få skilta ferdig laminert :)

  SvarSlett
 3. Ser ut som Frost koser seg med å ha besøk:-)
  Han er jo bare så god den hunden. Lykke til videre på kurset.
  Vi ses om ikke så lenge.

  SvarSlett
 4. Det var jammen en knallstart på oktober:o) Det var koselig å være på kaffeslabberas synes både Tjorven og jeg:o)

  Vi sees snart:o))

  SvarSlett