lørdag 24. mars 2012

Med rockefoten til Kongsberg

Nok en strålende utstillingsdag på Kongsberg er over; strålende vær, masse koselige mennesker og flotte hunder. Det kan nesten ikke bli bedre enn Kongsberg - det er et sikkert vårtegn og en verdsatt tradisjon her i huset. Og fine Frost koser seg sånn på utstilling, få på han utstillingsbåndet og han blir en annen hund!Kritikken forelå og vi fikk rett så meget tid til å kose oss og skravle på Kongsberg idag:

"stor, kraftig hann, anj store øron, ønsker mer stopp og mer rasetypisk uttrykk. Vakker hals, behøver mer vinkler fram, bra svans, beh bedre bakdel og bakdel burde være mer stabil. bra pelskval. trevlig temperament, rør seg lite trangt bak og ustabilt i front. bra ov.linje. prisen beror på bakdel og ben" Kval S, grønn sløyfe

Skjelvingen til Frost har jeg ventet på at skulle bli et tema hos dommerne, så jeg var ikke overrasket - det er ikke noe farlig, men fordi Frost er så lite verbal, slår all glede ut i skjelvende bakben og viftende hale; hos dyrlegen, på Glenne, på en fin morgentur, når vi kommer hjem fra jobb, om han får en ekstra god godibt eller tyggeting, og da særlig i utstillingsringen, hvor han storkoser seg fra ende til annen! Og sånn er det bare. Men jeg tenker som så:

- han koser seg og formelig stråler i ringen
- han verken utagerer eller bjeffer på andre hunder i ringen
- han ligger og dormer utenfor ringen og ser på verden uten stress
- eventuell utagering rettet mot han svares på ved å fjerne seg

Hva mer kan man egentlig be om?


Gleder oss til neste utstilling, takk for en kjempekoselig dag, tobente som firbente!

11 kommentarer:

 1. Takk for en koselig dag Stine, og Frost er vakker og utrolig flink! Så avslappet til tross for så mange hunder rett ved siden av :)
  Takk for en koselig dag!
  -Kristin

  SvarSlett
 2. Rockefoten ja! Hihi. Hørtes ut som dere hadde en finfin dag okkesom! Håper jeg får mulighet til å dra til Kongsberg en gang!

  Og veldig enig med deg ang punktene dine - det er det viktigste av alt! Er sånn jeg ønsker at Thorvald skal ha det når vi skal begynne å vise ham så smått også (:

  SvarSlett
 3. Jeg er stolt av Frost jeg Stine, som er så forventningsfull i utstillingsringen at han skjelver i rockefoten av glede! Det er et godt tegn, og for meg, som er helt amatør i utstillingssammenheng, synes jeg det er rart at det kan bli et tema egentlig.

  Du lanserte en gang uttrykket "BIV" - og det er Frost det:o)

  Koselig å se dere igjen!

  Klem

  SvarSlett
 4. Veldig koselig å treffe dere, er det opp til meg, kommer vi (ihvertfall Nairo og jeg) tilbake til Kongsberg neste år :)
  Takk for en hyggelig prat i dag! :)

  SvarSlett
 5. Noe mer blir vel mye å be om, så syns Frost må få lov å vise glede på sin måte :o) Så snill og behagelig han er. Det var en fin dag på Kongsberg :o)

  SvarSlett
 6. Herlige Frost, jeg tror ikke jeg har sett maken til rolig og avbalansert hund. Det skal man isåfall lete lenge etter!
  Vi får jo sjelden tid til å snakke sammen , vi da, og plutselig var dere borte idag. Og det var ulla til Frost også. MEN, heldigvis hadde noen tatt vare på papirposen, så det ordner seg :)
  Håper vi ses snart igjen!

  SvarSlett
 7. Så trist å få grønn pga en lykkelig rockefot da..Fin gutt er han nå uansett ;)

  SvarSlett
 8. Det ble litt mye for oss, med en gang, og vi har virkelig ikke rukket å hilse på alle vi ønsket, inkludert dere. Men vi hadde gledet oss innmari til å se Frost. Vi var så spente på størrelsen hans, og synes han har sett ut som en utrolig staselig kar. Og sannelig hadde vi rett;) Det var ordentlig gøy å se han;) Dere var veldig flinke, og han kunne virkelig det han skulle! Stødig! Tross en herlig rockefot! ;)

  SvarSlett
 9. Takk for en fin dag på kongsberg:) var hyggelig med noen pratsomme og kosesyke "naboer" i vårsola:) var litt trist at det gikk som det gjorde for Frost på utstillingen, men en glad hund betyr vel mer enn som så:)Har sendt over bildene jeg tok av kjekkasen nå, så håper du blir fornøyd med de:)

  SvarSlett
 10. Kan jeg også spørre deg hva du tenker i forhold til å ha en lapphund og røyting? Ser det står at hannhunder stort sett røyter x 1 pr år men er d i praksis mye løshår på gulvene rundt hele året? Er helt forelsket i denne rasen men etter en del erfaring med labrador, som røyter mye, så er pels blitt et aktuelt tema. MVH Kjersti

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kjersti!

   Jeg skal ikke lyve, det er en god del pels. Frost røyter to ganger i året og da er det mye pels her, da slippes jo alt. Og hybelkaninene blir dertil i størrelse. Gode klesruller er helt essensielt, det samme med en god støvsuger/tørrmopp. Men det kan ikke sammenlignes med labradorpels, deriblant er ulla til FL grei å samle opp. Men vi skal investere i skinnsofa, det blir igjen ull overalt i verste perioden:)

   Slett