søndag 3. juli 2011

Nok en strålende helg...

... om enn noe roligere enn forrige!

Eneste virkelige prosjektet jeg hadde denne helgen var å lage to nye blomsterbed på fremsiden av huset. Hagen vår var en blankt ark når vi kjøpte huset og den begynner å ta form. Det er mange områder hvor det er mer grus og stein enn gress, så der har jeg satt opp bed, som gjør alt så meget penere. Kronen på verket kommer neste år, når vi asfalterer inngangspartiet. Farvel, grus!

Og som alltid, der fjellvettreglene sier at man aldri skal begi seg ut på tur alene, er jeg aldri alene når jeg holder på i hagen. Frost er og blir en fantastisk assistent, som gjerne gir meg en labb om jeg trenger det! Særlig når han rydder vekk plastpottene fra blomstene for meg - potter som er en billig leke og fryktelig morsomme!


Potten han har ved labbene var best, den passet nemlig hele hodet hans oppi! Noe jeg dessverre ikke fikk bilde av. Men han ser nå meget fornøyd ut!


Og han tørrtrener litt på å fristille seg selv til utstillinger, sånn innimellom - man skal ha for innsatsen!

Og på lørdag var pappa og jeg på en liten harrytur/shopping på Nordbysenteret. Avreise tidligtidlig, så man er der når de åpner og ute igjen når resten av Norges befolkning kommer. På Nordbysenteret har de en kjempefin dyrebutikk for hund, hest og katt som heter MyOwn (www.myown.se). Der har de et kjempefint utvalg til fine priser - jeg kjøpte sele til Frost til 125kr! Og masse annet moro, nye kobbel blant annet. Det er så deilig å ha hatt Frost så "lenge" at jeg vet hva som funker og ikke og hva jeg fore trekker av materialer og typer, båd på halsbånd, seler og kobbel.

Og så var det disse lapphundene våre da. Ikke bare er det verdens fineste rase, neida, de er høyteknologiske også! Milli sendte tidligere i uken melding til Frost om å leke på søndag. Frost takket ja og klarerte med meg først etterpå. Hmmm, er det et tegn på dårlig kustus når hunden gjør slike avtaler bak min rygg;)? Og myk som jeg er (hvem kan si nei til bedende øyne?), så måtte jeg jo bare si ja!

Og jeg må innrømme at jeg var fryktelig spent på dette besøket, Frost er trygg og god, men jeg blir alltid litt usikker på nye ting, som f.eks Tjorven. Min store skrekk var at Frost skulle gi Tjorven en dårlig opplevelse eller erfaring. Nok en gang, min frykt var helt og totalt ubegrunnet! Vet ikke helt hvorfor jeg tenker slik, forklarer det med at jeg ikke enda har lang erfaring med hund og Frost' gemytt fortsetter å imponere meg! Han leser situasjoner og andre hunder på en måte jeg ikke trodde var mulig.

For dagen gikk jo over all forventning - Milli og Frost fikk lov til å hilse først, i ren gjensynsglede. Så fikk Tjorven hilse, trygt bak Milli først, men så lot Milli Frost og Tjorven hilse. Flinke Milli. Og flinke Frost (sånn helt upartisk).
Og det ble, som alltid, en god og trygg dag, hvor man bare kan kose seg!


Var det noen som sa tripp, trapp, tresko? Om enn litt hulter i bulter?


En pust i bakken må man ha, det tar på å være omgitt av så vakre damer!


Utdeling av lapper til lapper. Frost eier ikke ressursforsvar og deler gjerne, eventuelt venter på tur. Det er en del likhetstrekk mellom halvsøsknene.


Man trenger ikke alltid ansiktetene for å forstå kjærlighet - av og til holder det med baksiden.


Men det er klart, lykken er å være tre. Og dele en pinne.

Takk for at vi fikk komme på besøk, Milli, Gry og Tjorven, det var som alltid godt for sjel ogsinn! Håper vi snart kan gjenta suksessen!

Og ha en kjempefin uke, alle sammen. Håper dere nyter dagene, uansett om dere har ferie eller jobber!

10 kommentarer:

 1. Så koselig å lese og se bildene :)

  Og vet du hva...Nallefar fikk nettopp en grisehale. Den dukket opp i bunnen av ei postpakka med ull (sendt i slutten av april..) Gjett om gammer'n ble fornøyd med sin sønn ;)
  Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 2. Som dere koser dere, både to og firbente. :))) Kjekt å få en ny erfaring med Frost. Nå vet dere at han fikser det meste. Jeg tenker på Tjorven, allså. Hihi, ikke som gartner. Det har jeg jo sett før. At han er en handy-dog! :))))

  SvarSlett
 3. Gry og Milli og Tjorven4. juli 2011 kl. 14:20

  Så mange fine bilder Stian tok Stine! Særlig bildet av de tre løpende oppe på den lille fjellhylla og av Frost og Tjorven bakfra synes jeg var utrolig fine:o)

  Som alltid var det innmari hyggelig å ha dere på besøk. Det må ikke bli lenge til neste gang (bare så det er sagt!!). Vi storkoser oss nemlig:o))

  SvarSlett
 4. For en herlig gjeng! Ser ut som dere virkelig koser dere sammen. :-)

  SvarSlett
 5. Frost er så flott der han står med blomsterpotta:) Hihi :)

  SvarSlett
 6. Heisann Frost! Du er jo bare så stor og barsk og samtidig så veldig snill mot jentene! Hvor høy og tung har du blitt nå egentlig? :) Håper jeg kommer til å likne litt på deg når jeg blir stor!:)

  Det var veldig smart av deg å avtale med Tjorven og Milli bak ryggen på menneskene dine, mennesker finner nemlig ikke på så mye lurt på egenhånd nemlig!

  Ha en fortsatt god uke! :)

  SvarSlett
 7. Snille gode Frost:-) Hjelper mamman sin i det ene øyblikket, og i det neste er han den galante herremannen. Både mot Milli og sin lillesøster.

  SvarSlett
 8. Hei igjen Frost!
  Oj, er du sååå stor?!:P Jeg veide bare 7,8kg og var 35,5cm høy i dag, så da må jeg spise mye mere fremover! Jeg får se om jeg ikke får stjålet litt av maten til katten også... ;)

  SvarSlett
 9. Veldig koselig å lese. Det hersker liksom en ro og fred hos dere. Flotte bilder av ass.gartner Frost og ikke minst i lek med Milli og Tjorven.
  God sommer!

  SvarSlett
 10. Så hyggelig å lese! Godt med hjelp i hagen, og det er toppers å ha gode venner å leke med! Så flott at de holder kontakten med hverandre og gjør avtaler uten din medvirkning! Snart oppretter de vel egen blogg også! Fortsatt god sommer!

  SvarSlett