mandag 13. desember 2010

Julete dager

Selv om dagene før jul er fulle, har vi noen tradisjoner som må gjennomføres:) En av dem er pynting av pepperkakehus. Pepperkakehus pyntes alltid ut i fra to kriterier:
1. Nonstop er det beste på pepperkakehus, ergo må det være mye av det
2. Vi har veldig mange melisfarger som må få komme til syne - årets farger er rød, grønn, blå og oransje

Alt annet er gjort ut i fra hva som faller oss inn, Stian og jeg pynter hver vår halvdel. Det endelig resultatet er kanskje ikke det peneste, men man vet jo at det vil smake godt! Det er det viktigste, verken Stian eller jeg er konditorere (heldigvis, da hadde vi vel neppe hatt jobb!):Vi kan vel kanskje sies å være litt pepperkake-purister: seigmenn og nonstop er hva som gjelder...Fordi vi tar bilder av kunstverket hvert år syns jeg det er koselig å datere dem - og har vi ikke verdens søteste pepperkakeform? Hundebein! Hurra!


Frost er helt fin etter kennelhosten. Han koser seg i det fantastiske vinterværet. Kommunen har faktisk brøytet lysløypene som ligger rundt oss, så turene våre er like fantastiske som alltid. Deilig når det ikke bare er tilrettelagt for skigåere i skogen, da blir jeg harm og arg!

Og stakar gutten, her har det vært løpetid i stort format den siste tiden - to tipser bosatt omtrent på hver side av huset vårt har hatt! Frost ser ut til å være preget i ca to dager. Da er det mer lyd i han, men ellers er ting som vanlig. Matlyst, turlyst, helt fin på treninger etc. Vi pleier å være ekstra påpasselig med å ta han på turer i andre områder enn her når det er løpetid, for å "bryte mønsteret" hans. Det funker gull!

Og mindre enn to uker til jul og to dager til jeg har min aller siste eksamen, frisk mann, frisk hund! Livet er godt!

Håper det er det for alle dere andre bloggere også, ha en fin uke!

10 kommentarer:

 1. Så fint pepperkakehus, helt enig i at nonstopen er høydepunktet! Moro at dere tar bilde hvert år, det må være gøy å ha :-)

  Lykke til med aller siste eksamen!

  SvarSlett
 2. Å så fint pepperkakehus! Steike, eg visste ikkje at det fanst melis med fargar - så mykje peiling har eg! hehe..

  Så bra at Frost er frisk av kennelhosten! Heino hadde også kennelhoste då han var yngre, han hosta til han brakk seg, og ofte kom det opp slim. Nei det var ikkje så artig..

  Lykke til med eksamen!!!!! :D

  SvarSlett
 3. Jeg har drømt om et sånt pepperkakehus i årevis. Tror det blir med drømmen! Får aldrig somlet meg til å bake. Utrolig stilig med alle nonstopen. Jeg vet om en som skal kjøpe det ganske snart.:-) Det går jo an og spise de uten pepperkakehus.
  Lykke til med eksamen!!!!!!!!!

  SvarSlett
 4. Det er gøy med pepperkakehus. Jeg har ikke laget det siden Marius var liten. Så smart å dekorere hver deres side. Da får begge viljen sin. :)

  Så bra at Frost er i form igjen. Selv om det ikke er greit med løpetisper i nabolaget. Men det er livet.....stakkars gutt!

  Lykke til på eksamen!!!!!!

  SvarSlett
 5. Unnskyld meg Stine, men det pepperkakehuset deres så skikkelig proft ut i mine øyne!! Kjempefint var det (og jeg synes både du og Stian har gode konditorgener!).

  Så koselig med pepperkakekjøttbein (er det Frost som får spise dem?).

  Godt å høre at han er frisk av hosten sin igjen! Da får heller hormoner være hormoner:o)

  Lykke til med eksamen Stine!!

  SvarSlett
 6. For et flott pepperkakehus som ser ut som det smaker godt også med masse non-stop, pepperkakebeina er vel til Frost?!:o)))

  Kjekt å høre at Froste-gutten er frisk for hosten!

  Lykke til med siste eksamen til uka!!!

  SvarSlett
 7. Wow, for et utrolig fint pepperkakehus!! Jeg ble veldig inspirert når jeg så bildene dine, og fikk egentlig lyst til å lage et pepperkakehundehus.
  Så fint at Frost er frisk til jul.
  Lykke til på siste eksamen!! Mange juleklemmer fra oss i Drammen :)

  SvarSlett
 8. Veldig stilig pepperkakehus. Jeg har også laget, men det tror jeg ikke jeg skal vise (da det delvis er svart) :P

  SvarSlett
 9. Så fint og frodig pepperkakehus! Tradisjoner er godt å ha. Og så er det jammen godt å ha frisk mann, frisk hund og nå også: tilbakelagt eksamen!

  SvarSlett
 10. Kjempefint pepperkakehus! Håper det fortsatt står der like vakkert, og bare dufter og frister..

  Nalle ble veldig stolt av julekortet! Tusen tusen takk, det var veldig moro for meg også ;o)
  Kos dere disse siste førjulsdagene! Ikke stress, men kjenn at sola snur...

  SvarSlett