fredag 20. august 2010

Ett år som hundeeiere!

Kjære Frost.

Idag har du vært hos oss i ett helt år. For akkurat ett år siden var vi akkurat kommet hjem med deg og himmelen hadde åpnet seg i et herlig torden, regn og lyn - show. Det betyr at jeg på denne dagen for ett år siden våknet opp om morningen, overbevist om at vi hadde gjort en feil. Jeg var vettskremt!

Når jeg tenkte på at du skulle komme til oss, var det eneste som dukket opp i hodet mitt, endesløse bilder av hvordan jeg kunne ødelegge deg, vakre valpen. Skrekkscenarioene var mange og det var et nervevrak av nybakt valpemamma som reiste til Sandefjorde med (en alltid like rolig) valpepappa.

Det er rart, men jeg tror det alltid har vært meningen at du skulle komme til oss - lille gutten, allerede fra det første bildene, hvor du kun ble kalt "hanne 1" fra Ofelia og Nalles kull, banket hjerte mitt raskere når jeg så deg. Jeg sa til Per at vi uansett ville elske valpen vår grenseløst, men at lille du hadde fanget min oppmerksomhet. Pappan din var bare glad for at han ikke måtte velge valp selv. Første gang vi var på besøk og jeg fikk deg på brystkassa, så slikket du meg på nesen og falt til ro i armene mine.

Vi kjørte hjem og når kvelden kom la vi frem det fine teppet Sissel hadde strikket, slik at du skulle føle deg trygg. Men vi tror du allerede da visste at du var hjemme - teppet kastet lille du i et hjørne, så dro du ned Stians morgenkåpe og sloknet som en stein. De tre første nettene sov jeg ingenting. Jeg lå og hørte på stillheten... kun avbrutt av pauser hvor jeg sjekket om du faktisk pustet. Hvor var gråtingen og den hjerteskjærende pipingen jeg hadde hørt så mye om? Du sov natten gjennom og vekte oss kl. 6 påfølgende morgen med at du måtte tisse. Og slik har det vært siden.

Elskede Frost, om du visste hvordan du beriker vår hverdag - det har vært slitsomme dager og frustrasjoner, men vi har aldri noen gang angret eller lurt på hva vi har gjort. Du er både mammagutt og pappagutt. Pappan din ville ikke ha deg i senga, noe jeg litt tvilende samtykket til. Men når du var blitt tre måneder hadde du sjarmert pappan din til å la deg være oppi. Det var en god avgjørelse! Du har hele veien hatt tilnavnet "skyggen min", du følger meg overalt og er det bare oss hjemme, så ligger du inntil meg/rundt meg/oppå meg og passer på. Jeg er blitt modigere i året som er gått, ting er mindre skummelt sammen med deg og vi har mye moro sammen, vi tre.

Kurs har vi gått og det har vært både lærerikt og interessant, du lærer raskt og blir fremdeles spinnvill av å bare se en klikker, da er du klar for trening! Mye som jeg så for meg som problemområder har gått som en drøm, ja valpebitingen var et spennende moment i hverdagen, men denne var ikke hva jeg gruet meg til. Du går fint i bånd, er behagelig lydig, finnes ikke aggressiv, har ikke ressursforsvar og går overens med alt som har en puls. Og også annet...

Lille Frost, du er en gave av en førstegangshund! Du er deilig sta og egen, full av personlighet og et hjerte av gull. De som sier at vi menneskeliggjør deg tar feil - det finnes ingen mennesker som møter verden med et så åpent sinn som deg, du er bedre enn et menneske. Klok, uredd, glad og elskverdig. Selv farmoren din som hele livet har vært redd for hunder forguder deg. Du er en vakker sjel og det er umulig å ikke se.

Og som en bonus har vi fått bli kjent med så mange gode mennesker på grunn av deg; hvem kunne vite at man fikk med så mange koselige bloggere/lappeeiere på kjøpet av lapphund? Vi håper vi får se mer av dere i levende live opp igjennom!

Vi lærer noe nytt hver dag, av deg og med deg. Du er et oppkomme av påfunn, morsom og intelligent. Vi gleder oss over hver eneste dag vi har med deg. Stian har helt rett når han sier at vi ikke er heldige som har deg, vi er heldige som får være dine!

Kjære Sissel og Per, tusen takk for at dere lot oss kjøpe han og la han bli en del av vår lille familie, vi er dere evig takknemlige!

15 kommentarer:

 1. Noe så vakkert Stine. Jeg sitter her med tårer i øynene. Kjærligheten din til Frost lyser metervis ut av dette innlegget. Jeg tror jeg konkluderer med at dere er veldig heldige som har hverandre. Alle tre!

  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Du er så søt, tusen takk. Vi er fryktelig glad i denne lykkeklumpen vår - han kunne ikke vært bedre!

  Klem fra oss til dere, ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Jeg har en del kontakt med Sissel, og kjenner etterhvert litt til alle Fjelldronningene, Ofelia er en av de største favorittene mine. Nalle trenger jeg vel ikke si noe om... Han kjenner jeg godt og han er bare helt fantastisk. Jeg gleder meg stort over at valpen til disse to fantastiske hundene (med fantastiske eiere) har kommet å dele livet sitt med dere:o)

  SvarSlett
 4. Dette er så hyggelig å høre - kjenner jeg blir litt høyere av all denne rosen :)

  Det er fantastiske hunder, begge foreldrene hans, vi kunne ikke bedt om en bedre kombinasjon eller oppdretter. Grunnlaget var liksom så godt allerede før vi fikk han!

  SvarSlett
 5. Nøve og Nallefar20. august 2010 kl. 20:47

  Ja her sitter jeg og griner også!! Hadde bare alle valpekjøpere vært som dere! Jovisst hadde Frost gode foreldre å slektes på, men dere har sett ham som han er, og gitt ham muligheten til å blomstre. Takk og pris for at dere er som dere er :o)))
  Gi Frost en stooor klem fra oss!

  SvarSlett
 6. Oi, klump i halsen! Fantastisk flott skrevet!
  Er helt sikker på at Frost hadde et godt utgangspunkt, men er også heelt sikker på at dere har gjort en glimrende jobb med han!

  SvarSlett
 7. Dette var så vakkert å lese! Dere er litt av en trio :)
  Nydelig å lese hvor mye han har påvirket deres liv, og omvendt og dere har så mange fantastiske år i vente. Frost er heldig som har dere!

  SvarSlett
 8. Huff da, ja det ble litt "tuting" her også..Jammen med skriver du flott om dette fantastiske året med Frost! Ikke rart han er blitt en så god gutt, for det de trenger for å bli sånn, er ekte kjærlighet fra eierene sine!
  Lykke til med nytt år, å nye spennende opplevelser! En hund gir livet sååååå mye, at av og til er det nesten flaut å innrømme hvor mye de betyr for en..For "vanlige" mennesker ville trodd man var GAL!!

  SvarSlett
 9. Ja, det ble litt tuting her åsså!! Veldig vakkert du skriver om gutten deres!! Følte det veldig sånn når vi hentet Roxie åsså! Så har vi en katt her og han forbarma seg over henne!!De har så mye kos og glede i hverandre!! Så skal vi hente en ny valp om 2 uker!! Gleder meg som en liten unge til det!! Selvfølgelig så blir det en valp fra Fjelldronningen!!
  God helg til dere!

  SvarSlett
 10. Åh,så utrolig flott skrevet! Fikk tårer i øynene jeg også... Frost høres vel ut som en perfekt lapphund - akkurat slik dem skal være!

  SvarSlett
 11. Rørende vakkert å lese for oss som oppdrettere.
  Lykke til videre:-)
  Stor klem til dere fra Siss og Per

  SvarSlett
 12. Så vakkert skrevet, gode tanker til og om en lykkelig Frost og eiere.

  SvarSlett
 13. Så vakkert skrevet!!!! Jeg blir helt rørt her, snørr og tårer!!!!!

  Vi er heldig vi som har fått kjøpe valp fra Fjelldronningen, det er helt sikkert. Tryggere og bedre hunder skal letes lenge etter. Selv om jeg kjenner noen få eksempler på andre. :)

  Lykke til med mange år til sammen med Frost. :)

  SvarSlett
 14. Så vakkert og rørende skrevet!!! De er jo så trygge og gode disse "barna" våre.
  Den tryggheten du beskriver har Ville-mor også, jeg kjenner den så godt igjen, fra hun fra natt en sov hele natten, og hvordan hun liksom viser meg i situasjoner at hun klarer brasene.

  Heldig er Frost som har kommet til et godt hjem med masse varme, forståelse og glede...og heldige er dere som har fått en sånn vakker og god følgesvenn:o)))
  Hilsen "tante" Ville;o) Ville er halvsøster til Ofelia, (samme pappa):o)

  SvarSlett
 15. Nydelig skrevet! Det er helt tydelig at Frost har det godt med dere, og at dere har det godt med ham!

  SvarSlett