fredag 1. august 2014

Halvannen måned med Kræsj og Bang

Resultatene av tidligere "Kjærlighetsferie" mellom Frost og Jackie gav et utrolig vakkert kull med staute smågutter. Og jeg som var redd det ikke skulle komme en liten hannvalp til oss... Så feil kan man ta. Og lille Pax slo seg til ro i sitt nye hjem umiddelbart:
Vittig nok på nesten eksakt samme sted som pappan hans sov første dagen sin her, for fem år siden.

Og nå har jammen Pax vært hos oss i halvannen måned! Jepp, 19. juni hentet vi hjem lille Fjelldronningens Pax, en filosofisk teddybjørn. Han er utrolig lik og samtidig ulik sin pappa. Han får Frost til å fremstå som en usosial og utrivelig fyr, så blid og glad som han er, det er mye mer lyd i han enn hva Frost noen gang har vist. Han tenker seg alltid om to gangen før noe gjøres. Men samtidig er han like fryktløs og nysgjerrig som Frost. Bare han får tenkt seg om, er han med.

Han tar fart før han legger seg ned; løper gjennom stua og sover før han har truffet gulvet. Og han roer seg fint på egenhånd. Sovet natta gjennom siden dag en, slik som sin far, tre tisseuhell inn de siste fire ukene og det er det, tillitsfull og inkluderende i sin flokk - alle er velkomne!

Kan Frost, kan han og vi ser at vi får mye gratis gjennom Frost - gå pent i bånd, ingen varsling om det kommer folk, det er greit å fjerne flått og så videre, samtidig som han er trygg i seg selv; bytur, besøke jobben min, bilturer og alt annet er også helt fint.

Valpekurs er overstått og 12. august braker det løs med grunnkurs. Han er treningsvillig på en helt annen måte enn Frost, men samtidig med samme behov for et samarbeid. Som sin far: han gjør ingenting for å tilfredsstille oss tobeinte. Det må være gøy for alle parter.

Første møte med dyrlege gikk over all forventning; 12 uker og 8,9kg... Dyrlegene våre lo rått og mumlet noe om at de kunne se hvem far var. Og at han ble en kraftkar. Men det visste vi jo!

De to guttene knyttes stadig nærmere hverandre, Frost er meget overbærende og voksen til tider, innimellom er han oppdrager og veldig ofte er han den største valpen av det to. Det er hverdagen med to "valper" som har gitt dem tilnavnet Bang og Kræsj. Navn de nok kommer til å leve opp til en stund!

Alt i alt, så er ting bedre enn man kunne turt håpe på - det er en god hverdag å komme hjem til. Avslutter med en overdose av søthet:Og så ønsker vi alle en riktig god helg!

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med en bedårende liten skapning i hus, og gratulerer til pappa-Frost :)

  SvarSlett
 2. Så fint det går så bra med de to vakre gutter! Herlige gode bilder og Pax er jo bare så søt.
  Forsatt lykke til!

  SvarSlett
 3. Neh, dette innlegget har eg jo gått glipp av! Men eg følgjer jo med på instagram, så eg har jo fått med meg litt likevel! ...så koselig det ser ut som de har det! Og eg kjenner meg veldig att i det du sei om å få mykje gratis når ein har hund frå før, og ny kvalp kjem i hus! Hadde det slik sjølv då me fekk Vilma. Heino har hjulpe oss SÅ mykje i oppdraginga, og har hatt innflytelse på innlæring av både gode og dårlege vanar :p

  SvarSlett